معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام کشور در خصوص تهاتر دام با نهاده در قالب تولید قراردادی، گفت: خرید تضمینی دام سبک و سنگین از دامداران، یک خرید حمایتی است.
«محمد جعفری» در خصوص تهاتر دام با نهاده در قالب تولید قراردادی افزود: شرکت پشتیبانی امور دام تا امروز در راستای حمایت از تولید حدود ۲۰ هزار تن گوشت منجمد ۵ تکه دام سبک و سنگین از دامداران کشور خریداری کرده است.
معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اشاره به این که خرید تضمینی دام سبک و سنگین در بیش از ۱۵ استان انجام شده است، این خرید را یک خرید حمایتی دانست.
جعفری در توضیح وضعیت فعلی خرید تضمینی دام از دامداران اظهار داشت: مبنای قیمتی ما در میانگین کشور برای هر کیلوگرم گوشت منجمد، تقریباً ۲۱۷ هزار تومان است و از این میزان تقریباً ۹۰ هزار تومان برای دامدار محاسبه شده است.
وی درباره این که چه میزان از پول دامداران پرداخت شده، تصریح کرد: تا امروز حدود ۷۰ درصد پول دامداران را با نهاده تهاتر کردهایم و مابقی هم در صف تهاتر هستند تا در صورت تامین نقدینگی مابقی را نیز پرداخت کنیم.
معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام کشور وضعیت نهادهها را در کشور مطلوب دانست و گفت: نهادهها در سه مسیر استانها، مطالبات دامداران و سامانه بازارگاه عرضه میشوند.
وی ادامه داد: حجم نهادهها از لحاظ مقادیر و نوع آنها در حد استاندارد است و در حال حاضر بیشتر از ذخایر استراتژیک نهاده در کشور داریم.
جعفری در پاسخ به این که چه میزان نهاده دامی بابت هر دام تهاتر شده به دامداران داده میشود، اظهار داشت: تهاتر دام توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور به صورت ریالی است؛ یعنی بهازای هر کیلوگرم دامی که از دامدار خریدیم با ترکیب ذرت، سویا و جو، به نرخهای مصوب بازارگاه یا بعضاً پایینتر از نرخ مصوب بازارگاه به دامداران نهاده دادهایم.
وی افزود: فرض کنید یک کیلوگرم گوشت منجمد پنج تکه به قیمت ۲۱۷ هزار تومان از دامداران خریداری کردهایم؛ این را با ترکیب ۴۰ درصد جو، ۳۰ درصد ذرت و ۳۰ درصد سویا به دامداران تحویل دادهایم.
جعفری در خصوص مازاد دام خریداری شده، خاطرنشان کرد: سیاست وزارتخانه در این بحث دو نوع بوده است؛ خرید حمایتی مازاد از طریق پشتیبانی امور دام به صورت گوشت قرمز و سیاستهای صادراتی دام زنده که بحث خرید گوشت منجمدش را شرکت پشتیبانی امور دام انجام داده و بحث صادرات به رؤسای سازمانی استانها واگذار شده تا خودشان صادرات دام زنده را مدیریت کنند. منبع ایرنا