دکتر علیصفر ماکنعلی اظهار داشت: در حوزه قرنطینه، پروتکلهای بهداشتی واردات گوشت قرمز و فرآوردههای خام دامی و همچنین پروتکلهای واردات، صادرات و ترانزیت به ۵ کشور روسیه، قزاقستان، ارمنستان، قرقیزستان بلاروس به روز رسانی شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: بر اساس آمار منتشر شده وزارت بهداشت موارد مبتلا به تب کریمه کنگو نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵۷ درصد کاهش پیدا کرده و با اقدامات بهداشتی صورت گرفته، وضعیت بیماری تب کریمه کنگو در استان سیستان و بلوچستان کاهشی شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره وضعیت مقابله با بیماری تب سه روزه گفت: این بیماری از طریق حشرات منتقل و در مکانهایی که از نظر بهداشتی در سطح پایینتری وجود دارد، شیوع مییابد. وی یادآور شد: اگرچه سرعت سرایت این بیماری بالاست؛ اما مرگ و میر آن کم و قابل درمان است. اکنون در حال تولید واکسن داخلی برای بیماری تب سه روزه هستیم که امید است در سال آینده شاهد مهار این بیماری باشیم.
ماکنعلی با بیان اینکه در تولید واکسن تب برفکی به خودکفایی رسیدهایم افزود: درحال حاضر بیش از ۵۰ میلیون دز ظرفیت مازاد بر تولید داریم که در آینده امکان صادرات بخشی از آن وجود دارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه تا سال ۹۷ برنامه ملی برای کاهش بیماری سالمونلا در ایران نداشتیم تصریح کرد: برای نخستین بار برنامه کاهش آن طراحی و ابلاغ شده و اکنون روند بیماری مشترک سالمونلا بین انسان و دام رو به کاهش است.
ماکنعلی اظهار کرد: طرح ملی مهار بیماری نیوکاسل یکی دیگر از برنامههایی که سازمان دامپزشکی کشور در سالهای اخیر دردستور کار قرار داده و این برنامه در حال اجراست. وی با بیان اینکه برنامه ملی ارتقای کیفیت گوشت مرغ در حال انجام است ادامه داد: همچنین با اجرای برنامه واکسیناسیون طیور بومی با استفاده از واکسن مقاوم به حرارت، درصد قابل توجهی از کانونهای بیماری نیوکاسل کاهش یافته است.
به گفته وی، برای اولین بار واکسیناسیون به روش آماده باش برای بیش از ۲ میلیون راس گاو صنعتی و شیری عملیاتی شده است.
ماکنعلی درباره گرامیداشت ۱۴ مهر روز دامپزشکی افزود: مراسم ۱۴ مهر امسال با توجه به شرایط حاکم بر کشور با تمام مراسمات سالهای قبل متفاوت خواهد بود و بصورت مجازی برگزاری میشود.
منبع موسسه مطبوعاتی اطلاعات مرغداری و دامپروری