اخبار

ایستگاه های دام و طیور با مشارکت بخش خصوصی اداره می شود

 

ایستگاه‌های دام و طیور کشور با هدف چابک سازی و افزایش کارایی به زودی تعیین تکلیف و در صورت لزوم با مشارکت بخش خصوصی اداره می‌شود.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی امروز چهارشنبه در حاشیه گردهمایی سراسری معاونان بهبود تولیدات دامی کشور با اعلام این مطلب گفت: در حال حاضر بیش از ۳۰ ایستگاه دام و طیور در زمینه‌های مختلف اصلاح نژاد، حفظ ذخایر ژنتیکی و یا ترویج، آموزش و انتقال دانش روز به بهره برداران و مهندسان پرورش دام در کشور فعالیت می‌کنند که سابقه برخی از آن‌ها به پیش از انقلاب اسلامی می‌رسد. مرتضی رضایی افزود: ما به دنبال آن هستیم این ایستگاه‌ها با مالکیت دولتی و مشارکت بخش خصوصی اداره شوند.

وی اظهار داشت: بخش خصوصی چابک است و اگر درست انتخاب شوند هم اهداف شرکت خود و هم اهداف وزارتخانه را پیش می‌برند.
رضایی از تشکیل کارگروهی برای بررسی این ایستگاه‌ها خبر داد و تصریح کرد: ظرف یک ماه این کارگروه راه اندازی و تعیین تکلیف می‌شود که کدام ایستگاه‌ها را باید تمام قد حفظ و به روز کنیم و در کدام ایستگاه‌ها باید بخش خصوصی مشارکت کند.
وی با بیان این که تغییر نگرش در معاونت امور دام ایجاده شده است، گفت: رویکرد کنونی ما، اصلاح نژاد در گله‌های مردم است و در این راستا راهی جز مشارکت بخش خصوصی نداریم و ایستگاه‌های دام و طیور در همین جهت باید مجهز و سازماندهی شوند.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد:در این ایستگاه‌ها باید بهترین دام‌های اصلاح شده نگهداری شود و خروجی آن به صورت اسپرم،جنین و … در اختیار دامداران به منظور اصلاح گله‌های مردمی قرار گیرد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره نظارت معاونت امور دام بر توزیع نهاده‌های دام و طیور در کشور گفت: دولت و وزارت جهاد کشاورزی مصمم است محصولات دامی مثل گوشت مرغ، تخم مرغ و شیر با قیمت مناسب در اختیار مصرف کنندگان قرار بگیرد از این رو اکثر نهاده‌ها با ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور و توزیع می‌شود.
رضایی ادامه داد: با توجه به چند نرخی شدن ارز ممکن است این تمایل در برخی‌ها وجود داشته باشد که نهاده‌های وارداتی خارج از شبکه، توزیع و موجب افزایش قیمت شود، از این رو در اواخر سال ۹۷ طبق ابلاغیه وزیر جهاد کشاورزی همه معاونت‌های امور دام در سراسر کشور و سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها موظف شدند با هماهنگی ستاد معاونت، شرکت پشتیبانی امور دام و معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، نهاده‌های مورد نیاز واحد‌های مرغداری و دامداری را به تفکیک در اختیار آنان قرار دهند.
وی اظهار داشت: سیستم نظارت به گونه‌ای طراحی شده که همه وارد کنندگان و توزیع کنندگان را زیر پوشش قرار می‌دهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره اصلاح نژاد دام کوچک و گوسفند و بز نیز گفت: بازنگری در اصلاح نژاد دام کوچک از دیگر برنامه‌های ما است که در این گردهمایی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.
وی افزود: ما به دنبال آن هستیم که عملیات اصلاح نزاد دام کوچک نیز با سرعت بیشتری انجام شود.
رضایی همچنین از تدوین و طراحی سند توسعه دامپروری کشور تا پایان امسال خبر داد و گفت: در این سند توسعه افق تولید گوشت مرغ، تخم مرغ، شیر و گوشت قرمز مشخص می‌شود و مناطقی که دارای استعداد توسعه برای تولید محصولات پروتئینی هستند ارزیابی می‌شوند.

منبع itpnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *